ПОСТАВЯМЕ СИ ВИСОКИ СТАНДАРТИ И СМЕ ГОРДИ С ТОВА, КОЕТО ПРАВИМ.

Младежката ЛГБТ организация Действие е създадена през 2012 г. със следните основни цели:
  • Защита на човешките права на ЛГБТИ хората в България
  • Повишаване на видимостта на ЛГБТИ хората
  • Увеличаване на толерантността към хората към групата
  • Премахване на всички форми на юридическа, социална, културна и икономическа дискриминация въз основа на сексуална ориентация и/или полова идентичност;
  • Представяне на проблемите на ЛГБТИ пред националните и местни правителства и международни организации;
  • Създаване на социален ЛГБТИ център
 Една огромна част от ЛГБТИ общността продължава да живее в “гардероба”, в един токсичен страх от разкриване. Поради този страх те не познават други себеподобни и трудно намират подкрепа от заобикалящата ги среда.

От друга страна обществото, в което живеем трудно приема ЛГБТ хора и често биват изолирани, дискриминирани и трудно се разкриват.

Младежката организация “Действие” се стреми да подобри общественото приемане и да пребори негативните стереотипи с които ЛГБТИ хората се сблъскват и които водят до дискриминация. Ние вярваме, че подобна промяна в общественото мнение и приближаване до общоевропейските ценности може и трябва да се случи.

НИЕ СМЕ ВЕРНИ НА СЕБЕ СИ И СЕ АНГАЖИРАМЕ ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ ЦЕЛИТЕ СИ ВИНАГИ ПО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН

 
Искаме да променим света, в който живеем и да направим България място, където можеш да живееш спокоен живот, без значение твоят етнос, раса, пол, полова идентичност и/или сексуална ориентация 

НАШАТА ИДЕАЛНА ВИЗИЯ

 БЕЗОПАСНА СРЕДА ЗА ЛГБТ+ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ

Ние се борим за премахване на всички форми на социална, културна и икономическа дискриминация въз основа на сексуална ориентация или полова идентичност.

 

 СПРАВЕДЛИВОСТ И РАВНИ ПРАВА

Един свят, изграден от морал, справедливост и равни права за всички.

 

 МНОГООБРАЗИЕ
Всички човешки същества трябва да живеем в спокойствиен, щастие и любов, като зачитаме многообразието, което сме.

ЗАЩО СЪЩЕСТВУВАМЕ

В София (и България) съществува една почти невидима група хора, която живее един почти паралелен, изолиран живот, просмукан със страх. Половината от българските граждани не биха работили в една стая с представител на тази група. 3/5 от българските граждани не биха изпратили детето си в училище, където преподава представител на тази група. А всъщност едва 18% от същите тези граждани познават поне един представител на въпросната група. Оказва се, че тази група продължава да няма глас и лице, въпреки че веднъж в годината всички се възмущават на нейната “показност”. Тази група е групата на невидимите хора. На гей-мъжете, лесбийките, транссексуалните и интерсекс хората в България.

WE ARE TRUE TO OURSELVES, AND COMMIT TO ALWAYS PERFORM AT OUR BEST.